De Diverse Werkzaamheden

 

Dakreparatie

Om de zoveel tijd kan het zijn dat uw dak in een slechte staat is door bijvoorbeeld een hevige storm, slijtage of losliggende dakpannen. Voorkom waterschade en lekkage tijdig door een dak reparatie te laten uitvoeren door één van onze professionals.

Reiniging van het dak

Daken worden in de loop van der tijd aangetast door mos, vuil, algen en vogeluitwerpselen. Als u het dak periodiek laat reinigen, ziet het dak van uw woning of bedrijfspand er weer schoon uit en zal er minder snel een lekkage ontstaan. De dakdekker zal tijdens het reinigen direct het dak inspecteren op mogelijke beschadigingen om deze zo nodig te repareren. Op deze manier worden problemen in de toekomst voorkomen en zal het dak het langste meegaan. Uiteraard zal de dakdekker eerst overleggen en laten zien wat de specialist op het dak heeft gevonden. Zo kunt u zelf zien wat er aan de hand is en een goede beslissing maken.

Impregneren en het Coaten van Dakpannen

Een schoon pannendak geeft een compleet andere uitstraling aan uw woning of bedrijfspand. Om te voorkomen dat het pannendak wordt aangetast door vuil, mos en algengroei, is er de mogelijkheid om de dakpannen te laten coaten (keramische dakpannen) of te impregneren (betonnen dakpannen). Door deze vuilafstotende laag aan te brengen, zal het vuil minder snel hechten aan het dak en blijft het dak schoner. Daarnaast zal de levensduur van het dak ook nog aanzienlijk worden verlengd.

Isolatie van het dak

Met een nieuwe isolatie van het dak wordt bedoeld het vervangen van de dakpannen. Dit is een prijzige renovatieklus, maar kan daarnaast ook veel kosten besparen. Een goede dakisolatie zorgt namelijk voor aanzienlijk minder warmteverlies wat u kan merken aan de verlaagde stookkosten.

Dakgoten en regenpijpen

Verstopte en beschadigde dakgoten of regenpijpen kunnen voor waterschade, lekkages en ongemak zorgen. Laat daarom in de herfstperiode de dakgoten reinigen en inspecteren om problemen voor te zijn. Oude dakgoten en regenpijpen lijden vaak aan slijtage en kunnen voor problemen zorgen. Laat u bij problemen adviseren over een eventuele vervanging van uw dakgoot of regenpijp. Ook al lijkt zo een investering duur, vaak zal u met zo een vervanging in de toekomst goedkoper uit zijn dan het laten uitvoeren van meerdere reparaties.

 

Het Renoveren van het Dak

 

Heeft u een totale renovatie voor het hellende of platte dak nodig? Ook dan bent u bij loodgieter-Oldambt bij het juiste adres! Welk type dakbedekking het meest geschikt is voor uw woning zal uw dakdekker uitgebreid advies over geven. Bij zowel een schuin (hellend) dak als een plat dak zijn meerdere opties mogelijk. Zie hieronder de verschillende soorten dakbedekkingen.

PVC

Ook PVC is goed geschikt voor platte daken. Omdat PVC ook in het wit beschikbaar is, blijft de ruimte onder het dak op warme dagen een stuk koeler. Ook is PVC recyclebaar, en dus beter voor het milieu. PVC is goed bestendig tegen alle weersinvloeden en heeft een levensduur van gemiddeld 25 jaar.

Bitumendakbedekking

Op de meeste platte daken worden bitumen gekozen als dakbedekking. Bitumen is makkelijk te verwerken, goed bestendig tegen alle weersinvloeden en gaat gemiddeld 30 jaar mee.

EPDM-dakbedekking

EPDM is gemaakt van synthetisch rubber waardoor het erg elastisch is en makkelijk verwerkt kan worden. EPDM is geschikt voor zowel hellende als platte daken en gaat gemiddeld zo een 40 jaar mee.

Groendak

Een groendak is relatief nieuw en wordt boven op een bitumen, PVC of EPDM-dakbedekking geplaatst. Een groendak is letterlijk wat het woord zegt: een dak vol met groene plantjes. Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar verlengt daarnaast ook de levensduur van het dak aanzienlijk.

Aluminium

Aluminium is zeer flexibel als dakbedekking en daarom erg geschikt voor schuine daken met een bijzondere vormgeving. Gemiddeld gaat een aluminium dakbedekking zo een 50 jaar mee en geeft het daarnaast ook een unieke uitstraling aan de woning.

Zink

Een dakbedekking van zink lijkt erg op aluminium, maar heeft het grote voordeel dat het een leven lang meegaat. Zink is net als aluminium ook geschikt voor hellende daken.

Leiendakbedekking

Een leiendakbedekking is een goed alternatief voor stenen en keramische dakpannen. Het heeft een mooie, natuurlijke uitstraling en gaat gemiddeld zo een 40 jaar mee.

Koper

Een koperen dakbedekking is ook een mogelijkheid bij een hellend dak. Koper gaat ongeveer een heel leven lang mee en is opvallend door de kleur en uitstraling. Koper creëert een luxe en unieke uitstraling voor een unieke woning of een bijzonder gebouw. Een nadeel is wel dat het gevoelig is voor diefstal, wat dus belangrijk is om in acht te nemen voor het aanschaffen van een koperen dakbedekking.

 

Geïnteresseerd in een nieuw dak?

 

Neem gerust contact met ons op.