Reparatie door een Loodgieter

 

 

De beroepsnaam loodgieter is meer dan honderd jaar geleden ontstaan. In die tijd goten de loodgieters nog lood en pijpen om de buizen en daken waterdicht te maken. De installatietechniek was toen nog minder ingewikkeld, maar tegenwoordig hebben loodgieters zo veel verschillende taken, dat de naam achterhaald is.

 

 

Wat doet een loodgieter nu?

 

 

Tegenwoordig zijn loodgieters gespecialiseerde vakmannen die zich richten op het onderhoud en de aanleg in de bouw en van woningen en andere gebouwen. Het beroep is erg breed en moeilijk uit te leggen in een paar zinnen. Samenvattend doet de loodgieter alles rondom reparatie, onderhoud en installatie.

 

Het laten ontstoppen door de loodgieter

Het algemene beeld van de meeste mensen over een loodgieter is het ontstoppen van bijvoorbeeld het toilet of de afvoer in de keuken. Dit is dan ook één van de vele taken die een loodgieter uitvoert. Met professionele apparatuur en de juiste technieken kunnen de loodgieters elke verstopping in uw woningen ontstoppen.

 

Het laten repareren door een loodgieter

Bij een loodgieter wordt er vaak gedacht aan iemand die lekkages en verstoppingen verhelpt, terwijl een loodgieter daarnaast nog veel meer taken uitvoert. Binnen en buiten de woning kan een loodgieter vele reparatiewerkzaamheden voor u uitvoeren. Denk hierbij aan dak installatie, afvoerleidingen en waterleidingen leggen, cv-ketel installeren en verhelpen en bijvoorbeeld de kraan vervangen. Zelf uw dakgoot repareren of uw lekkende kraan repareren wordt vaak onderschat en achteraf blijkt dat er beter een loodgieter kan worden ingehuurd voor deze taken. Een loodgieter heeft een zeer breed takenpakket en is onmisbaar bij vele reparaties rondom het huis.

 

Installatie laten vervangen door de loodgieter

Is de cv-ketel toe aan vervanging? Wilt u graag een nieuwe keuken? Of moeten de kranen worden vervangen in de badkamer? De loodgieter kan dit allemaal voor u regelen. De loodgieter heeft veel kennis van allerlei installatiesystemen en kan al deze klussen dus professioneel voor u uitvoeren. De loodgieter zal u adviseren over verschillende opties en mogelijkheden en kan de installatie voor u vervangen.

 

Onderhoud door een loodgieter

De loodgieter is u graag van dienst bij periodiek onderhoud van bijvoorbeeld de gaskachel of cv-ketel. Het is belangrijk om uw installaties goed te laten onderhouden en te controleren op de werking en de veiligheid. Bij een periodieke onderhoudscontrole worden onderdelen vervangen die toe zijn aan vervanging wat een storing zal voorkomen.

Ook kan de loodgieter worden ingeschakeld om dakgoten te reinigen. Op deze manier worden verstoppingen voorkomen waardoor er geen lekkages kunnen ontstaan via het dak. Als u in een bosrijk gebied wordt, raden wij u extra aan om uw dak vaak te onderhouden.

 

Het laten installeren door de loodgieter

Bij een renovatie van een huis of bij een nieuwbouwwijk is een loodgieter onmisbaar. De loodgieter legt bij deze projecten dan het leidingwerk of sanitair aan zodat het veilig is wanneer u er gaat wonen. Daarnaast behoort de installatie van een cv-ketel met het bijbehorende leidingwerk ook bij het werk van de loodgieter.

 

Al met al zijn loodgieters dus onmisbaar en hebben zij een enorm breed vakgebied. Deze vakmannen zijn installateurs met enorm veel kennis op verschillende gebieden rondom de woning.