Kranen

 

De Kraan in de Keuken vervangen / installeren

 

 

Een keukenkraan tezamen met de gootsteen kunnen niet ontbreken in de keuken. In de keuken is er altijd water nodig voor het koken of om te drinken waarbij een goede kraan dus erg van belang is. Investeren in een goede kraan die lang meegaat is dan ook essentieel.

Niet alleen de kwaliteit van de kraan is belangrijk, het is ook belangrijk dat de kraan goed in de keuken past qua design. Er is ontzettend veel keuze bij het kiezen van een kraan. Bij elke keuken zullen er dan ook meerdere kranen bij het keukeninterieur passen.

Moderne keukenkranen

Tegenwoordig kunt u ook voor een quooker kraan kiezen naast een normale kraan. Uit een quooker kraan komt direct kokend water, zonder dit water nog te hoeven koken.

Daarnaast zijn er ook kranen waaruit een flexibele slang komt. Dit is handig als er water nodig is op meerdere plekken van de keuken of voor mindervaliden die niet in staat zijn om met de trap naar de bovenverdieping te gaan. Op deze manier kunnen mindervaliden zich bijvoorbeeld in de keuken wassen met de flexibele slang.

 

 

Kraan vervangen of installeren?

 

 

In een woning zijn op diverse plekken kranen geïnstalleerd: in de keuken, de badkamer, het toilet, buiten en soms ook nog in de slaapkamer. In de keuken voert de kraan een belangrijke rol uit van het koken en voor water als dorstlesser. Het toilet is vaak voorzien van een klein kraantje waarbij u na het toiletgebruik uw handen kunt wassen. In de badkamer zijn er vaak meerdere kranen aanwezig, voor de douche, het bad en de wastafel.

Als er veel kranen in uw woning zijn geïnstalleerd houdt dit ook in dat er veel leidingen door uw woning heen lopen.

Als er dan iets gewijzigd moet worden bij een renovatie of verbouwing, is het verstandig om een loodgieter in te schakelen. Daarnaast is het ook handig om een loodgieter in te schakelen om een kraan te vervangen of te repareren.

 

 

Badkamerkranen

 

 

De meeste kranen van de hele woning behoren normaliter tot de badkamer. De douchekraan wordt bij de meeste woningen het vaakst gebruikt door dagelijks te douchen en vaak door meerdere personen. Hierbij is er keuze uit grofweg twee verschillende soorten badkamerkranen.

Douchekraan

De douchemengkraan is de meest ouderwetse kraan waarbij met twee draaiknoppen de temperatuur en de hardheid van de straal worden bepaald.

 

Dan is er ook een thermostaatkraan, een iets luxere keuze. Deze thermostaatkraan kan worden ingesteld op een bepaalde temperatuur waarbij het water direct op de gewenste temperatuur is. Deze thermostaatkraan bespaart dan ook meer water dan de douchemengkraan.

Wastafelkraan

De wastafelkraan is ook een belangrijke kraan in de badkamer die veel gebruikt wordt. Deze kraan wordt geïnstalleerd op een badkamermeubel of op de wastafel zelf.

Een lekkende kraan repareren

Door het vele gebruik van de kranen in de badkamer kan u snel last krijgen van een lekkende kraan. Dit is niet alleen vervelend, maar kan ook kalk tot gevolg hebben. Deze kalk kan het interne mechanisme van de kraan aantasten en geeft daarnaast ook geen mooie uitstraling. De loodgieter kan deze kranen dan makkelijk vervangen als een reparatie geen optie meer is.

 

 

 

De Buitenkraan

 

 

De meeste huizen hebben een buitenkraan die erg handig is om een tuinslang op aan te kunnen sluiten om de tuin mee te besproeien. Het is fijn om een buitenkraan te hebben, omdat op deze manier het niet nodig is om de keukenkraan te gebruiken voor de tuinslang en zo de keuken vies wordt. Wel moet er bij de buitenkraan goed worden opgelet dat deze in de winter goed wordt afgedekt of wordt afgesloten van de waterleiding. Als dit niet gebeurt kan het achtergebleven water bevriezen en uitzetten. Dit kan schade opleveren aan de kraan en de waterleiding.

Een Buitenkraan Aanleggen

Een buitenkraan is al met al erg handig en fijn om te hebben en niet moeilijk om te laten installeren. Een loodgieter zal een nieuwe waterleiding aanleggen en deze met de nieuwe buitenkraan installeren.