Snel een Lekkage Laten Repareren!

 

Het is belangrijk dat een lekkage altijd snel zal worden opgelost, maakt niet uit of het een grote of kleine lekkage is. Tijdens de lekkage kunnen er namelijk vochtproblemen en waterschades ontstaan. Dit wordt voorkomen door op tijd een loodgieter in te schakelen.

Een grote lekkage geeft vaak acuut grote problemen waarbij er ook direct duidelijk is wat de oorzaak is. Bij een kleine lekkage, wat vaker voorkomt, zal pas na verloop van tijd ontdekt worden waar de lekkage vandaan komt.

Een loodgieter is daarom niet alleen handig om in te schakelen voor het dichten van de lek, maar ook voor het ontdekken van de oorzaak. Een loodgieter heeft de benodigde apparatuur om deze lekkage op te sporen en te verhelpen.

 

Badkamerlekkages

 

De badkamer is een gevoelige ruimte voor lekkages. Eén van de redenen hiervoor is, omdat er veel waterleidingen door de badkamer lopen. Er zijn waterleidingen voor de douche, het bad, de wastafel en het toilet. Zelf de lekkage opsporen is dan ook moeilijk in dit geval. . De loodgieter kan de lekkage makkelijk vinden door middel van lekdetectie. Wel kan dit betekenen dat er breekwerk nodig is om een leiding in de vloer of muur te repareren.

Daarnaast zijn er verschillende kranen aanwezig in de badkamer. Een badkraan, een douchekraan en een wastafelkraan. De loodgieter zal kijken of deze kranen nog te repareren zijn of dat er een nieuwe kraan nodig is.

 

Keukenlekkages

 

Last van een lekkage in de keuken? In dit geval kan het zijn dat uw kraan, waterleidingen of een keukenapparaat de oorzaak is van het probleem. De kraan in de keuken zorgt voor water in de keuken waarmee u kan koken of wat u gebruikt om te drinken. De keukenkraan wordt vaak gebruikt en dit kan daardoor tot een lekkage leiden. Naast dat een lekkende kraan vervelend is, kan het ook zorgen voor kalkvorming. Niet alleen is dit niet mooi voor het oog, maar daarnaast kan het ook nog schadelijk zijn voor de mechaniek aan de binnenzijde van de kraan.

In dit geval is het niet altijd nodig om de kraan te vervangen, soms kan deze nog gerepareerd worden. Als de schade onherstelbaar zal er wel een nieuwe kraan geplaatst moeten worden. Bij een lekkage van de kranen in de badkamer zal ook deze werkwijze gevolgd worden.

Naast de kraan, kan de vaatwasser ook voor een lekkage zorgen. Deze lekkage wordt veroorzaakt door de aansluiting met de watertoevoer of waterafvoer, de pomp van de vaatwasser of een ander onderdeel in de vaatwasser.

 

Dak- of Plafondlekkages Repareren

 

Een lekkage in het plafond, dit betekent in veel gevallen ook een lekkage in het dak in, waarbij vocht door het dak naar het plafond lekt. Ook is het mogelijk om alleen een plafondlekkage te hebben, alleen komt dit minder vaak voor.

Een schuin dak is meestal bekleed met dakpannen. Als u dan ook dakpannen bent verloren, deze stuk zijn gegaan of ze niet goed liggen kan het zijn dat u niet goed beschermd bent tegen een lekkage. Een voordeel van een schuin dak is dat er relatief minder kans is op een lekkage, omdat het water door middel van zwaartekracht van het dak afglijdt.

Bij een plat dak daarentegen is er meer risico op lekkage. De meeste platte daken zijn bedekt met bitumen. Bitumen is een vloeibaar mengsel van verschillende koolwaterstoffen die voorkomen in ruwe aardolie. Na verloop van tijd kan bitumen beschadigd raken of loslaten, waardoor er toch een lekkage kan ontstaan. De loodgieter kan de scheur in het bitumen vervangen, maar soms is dit niet mogelijk. Als het bitumen te oud is, 20 jaar of ouder, zou het kunnen dat de gehele dakbedekking vervangen zou moeten worden.

Naast het dak, kan een lekkage ook ontstaan door problemen van de dakgoten. Als een dakgoot niet goed is gemonteerd of verstopt raakt, loopt het water al snel over in de dakgoot. Dit kan zorgen dat het vocht onder het dak terechtkomt wat een lekkage kan veroorzaken. Door regelmatig de dakgoten schoon te maken kan dit al voorkomen worden. De loodgieter kan als het nodig is een nieuwe goot installeren.